DUYURULAR

26. Dönem POMEM Olarak Müdürlüğümüze Planlanan Aday Öğrencilerden İstenecek Belgeler ve Dikkat Edecekleri Hususlar
  03 Ekim 2020

Adayların geçici kayıt için 06 Ekim 2020 günü saat 17:00’a kadar okulumuzda hazır bulunmaları gerekmektedir. Geçici kaydı yapılan adaylar intibak eğitimine alınacaktır. Geçici kaydı yapılan adaylar okulumuzda yatılı olarak kalacaktır.

KAYIT SIRASINDA ADAY ÖĞRENCİLERİN YANINDA GETİRMESİ GEREKEN EVRAKLAR

1. 16.025,96 TL TUTARINDAKİ NOTER ONAYLI YÜKLENME SENEDİ (Yüklenme Senedi ile ilgili sorularınızı noter ile görüşmeniz tavsiye edilir)
  2. Hayat Eve Sığar Uygulamasından Süresiz olarak alınacak HES kodların yazılı şekilde yanlarında getirmesi zorunludur. (Akıllı telefon yasak olduğundan HES kodunun önceden alınması gerekmektedir.)
  3. COVİD-19 Salgını nedeniyle 06.10.2020 tarihi itibariyle Karantinada olan adayların, karantina başlangıç veya bitiş tarihleri gösterir belgenin aslı Müdürlüğümüze ait 0462 334 30 29 numaralı fax'a dilekçesiyle birlikte göndermeleri  gerekmektedir. ( karantina süresini tamamlayanlar HES kodunu aldıktan sonra eksik evraklarını tamamlayarak Müdürlüğümüze gelecektir..)
  4. Pandemi tedbirlerinden dolayı ve sağlık raporlarının zamanında yapılabilmesi için adayların erken saatlerde gelmeleri rica olunur.
  5. Adaylar ekte de verilen Ek-1 Öğrenci Özlük Bilgileri Formunu eksiksiz bir şekilde mavi tükenmez kalemle doldurup imzalı bir şekilde getireceklerdir.
  6. 2008 yılı ve öncesinde, Ortaokul ve lisede hazırlık sınıfını okuyanlar ile liseyi 4 yıl okuyanlar (teknik lise, öğretmen lisesi, vb) diplomasında 4 yıl, 1+3 yıl, 3+1 yıl, hazırlık + 3 yıl ibaresi olanlar varsa diploma aslını veya onaylı örneğini, yoksa mezun olduğu okuldan alınacak imzalı ve mühürlü ayrı bir belgeyi (2) adet fotokopileri ile birlikte getirilecektir. (Liseyi 2009 ve sonrasında bitiren adayların diploma veya hazırlık belgesi getirmelerine gerek yoktur)
  7. Mezun olduğu üniversiteye ait diplomasının aslı veya onaylı örneği ve (2) adet fotokopisi, diploması düzenlenmemiş olanların ise geçici mezuniyet belgesi ve iki (2) adet fotokopisi (Yüksek lisans eğitimine devam etmesi nedeniyle üniversite diploması yanında bulunmayan adaylar, diplomalarının aslı yerine yüksek lisans yaptığı üniversite /enstitü/yüksekokul tarafından onaylanan diploma örneği ile birlikte yüksek lisans eğitimine devam ettiğini gösterir onaylı belgelerini) getireceklerdir.
  8. Askerlik hizmetini yapmış adaylar TERHİS BELGESİ, 1111 sayılı askerlik kanununun 10. maddesine göre askerlik hizmetini yapmış sayılanlar ise Tecil tarihi Eylül ayı ve öncesi olanlar için güncel tarihli olacak şekilde askerlik durum belgesinin (TECİL, HİZMET DURUM BELGESİ, MUAF BELGESİ) asıllarını ve ikişer (2) adet fotokopilerini getireceklerdir. İntibak eğitiminin başlayacağı 06.10.2020 tarihi itibariyle askerlik görevine devam edecek olan adaylar Polis Akademisine ait www.pa.edu.tr adresinden yapılan duyuruya (https://www.pa.edu.tr/26donem-sinavini-asil-olarak-kazanmis-olup-askerde-olan-adaylarin-dikkatine-duyurular.html) göre hareket edeceklerdir. Askerlik sırasında ya da sivil hayatta geçirilen ameliyata ilişkin raporların, askerliğe elverişli olmadığına dair; aldıysa hava değişimine dair tüm raporların getirilmesi gerekmektedir.
  9. Nüfus Cüzdanının aslı görülmek kaydı ile 3 adet fotokopisi,
  10. Ehliyet Fotokopisi (Olanlar İçin),
  11. Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için ilgili mahkeme kararı ve fotokopisi (2 adet),
  12. Kendisinde veya eşinde ad – soyad değişikliği yaptıran varsa mahkeme kararı (aslı veya onaylı sureti) ve fotokopisi (2 adet),
  13. Son altı ay içinde çekilmiş 4 (dört) adet biyometrik veya Normal Vesikalık fotoğraf (Evli olanlar ise eşlerine ait 2 adet vesikalık Fotoğraf getirecek),
  14. Evli ise; evlilik cüzdanının ilk 4 (dört) sayfasının 2 adet fotokopisi,
  15. Kan Grubu Kartı (Ehliyet veya Nüfus cüzdanında yazıyorsa fotokopileri yeterli),
  16. E- Devlet şifresi alarak aktif hale getireceklerdir.

NOT: İstenen belgelerin asıllarını ve 2’şer adet fotokopilerini getirmeyen adayların kesin kayıtları yapılmayacaktır.

ADAYLARIN İNTİBAK EĞİTİMİ İÇİN YANINDA GETİRECEĞİ MALZEMELER

1. Adayların yanlarında yeteri kadar mevsim şartlarına uygun sivil kıyafet getirmeleri uygun olacaktır (Takım elbise getirmeleri gerekli değildir),
  2. Spor Ayakkabısı ve Eşofman Takımı,
  3. Terlik,
  4. Pijama Takımı, iç çamaşırı,
  5. El ve Banyo Havlusu,
  6. Kişisel Bakım Malzemesi (Tıraş Malzemesi, Şampuan vb.).

POMEM’ de KULLANIMI YASAK OLAN, GETİRİLMEYECEK ve EMANET ALINMAYACAK MALZEMELER

1. Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar dışındaki cep telefonları getirilecektir), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır,
  2. Her türlü oyun aleti, aracı ve malzemesi,
  3. Her türlü yiyecek ve içecek malzemesi,
  4. Dr. raporu ve reçetesi bulunmayan bitkisel veya tıbbi ilaçlar ve her türlü tıbbi malzeme,
  5. Her türlü kesici ve delici aletler (açık jilet vb. getirilmeyecek),
  6. Adayların alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır,
  7. Her türlü siyasi ve ideolojik kitap, dergi vs. ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır.

KAYIT İÇİN GELECEK TÜM ÖĞRENCİLER, MÜDÜRLÜĞÜMÜZE GELMEDEN ÖNCE SAÇ VE SAKAL TRAŞI OLACAKLARDIR. ​

Ek-1 Öğrenci Özlük Bilgileri Formu

Eğitim Şube Müdürlüğü