HABERLER

Dr. Dila BARAN'ın Kan ve Kök Hücre Bağışının Önemi Konulu Konferansı ve Öğrencilerimizin Kan ve Kök Hücre Bağışı
  22 Mart 2021

Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Covid-19 tedbirleri alınarak 17.03.2021 Çarşamba günü Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Sayın Dr. Dila BARAN’ın sunumu ile okulumuzda eğitim görmekte olan 26. Dönem POMEM öğrencilerine Kan ve Kök Hücre Bağışının Önemi konularında konferans düzenlenmiştir.

21.03.2021 Pazar günü de Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Trabzon Şubesine bağlı gezici Mobil Kan Bağış araçları ile Trabzon Şehit Meriç Alemdar POMEM Müdürü Sayın Recep GÜZELYAZICI öncülüğünde öğrencilerimizin yoğun katılımı ile okulumuzda Kızılay’a 174 ünite kan ve 152 adet kök hücre bağışında bulunulmuştur.

Dünyada ve ülkemizde insani yardım hizmetlerinde model olan insanların en zor anlarında yanlarında bulunan Kızılay aynı zamanda ülkemizde kan bağışı konusunda görevli tek yetkili kuruluşumuzdur. Sayın İçişleri Bakanımız ve Polis Akademisi Başkanımızın emirleri doğrultusunda Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak yüklendiğimiz misyon ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket ederek bu tür kampanyalara kurum olarak destek vermeye her daim devam edeceğiz.