Türk Polis Teşkilatının 176. Yılı
  09 Nisan 2021

Bu yıl, 176. Yaşını kutladığımız teşkilatımızın gelişen teknoloji karşısında sürekli kendini yenilediğini, insan odaklı tüm gelişmeleri takip ederek kurumsal tepkiyi anında gösterip ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan insanlarımıza daha iyi daha olgun bir güvenlik konsepti çerçevesinde hareket etmeyi kendine düstur haline getirdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.

Bizlerde Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi olarak, ülkemizin dört bir yanından gelip bu kutsal mesleğe gönül vermek isteyen farklı branşlarda lisans ve ön lisans eğitimlerini tamamlamış öğrencilerimizi, mesleki bilgiler ile donatıp okulumuzdan başarı ile mezun etme gayreti içerisindeyiz.

Geçmişi şanla, şerefle, kahramanlıklarla dolu 175 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, aynı zamanda onursuz bir şekilde Vatanına hıyanet içerisinde bulunanlarla da karşılaşmıştır. Bu minvalde, Emniyet Teşkilatımızın herbir neferi olarak bu hıyanet içerisinde bulunanlara karşı da en üst seviyede tedbir alıp uygulamaktan asla geri adım atmayacağız.

Yarınlarımıza, küçüklerini seven, büyüklerini sayan, vatanına aşık, yüzlerinde mutluluk dolu, giydiği üniformanın hakkını veren bir Emniyet Teşkilatı bırakmanın gayreti içerisindeyiz.

Teşkilatımızın 176. Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun.

Recep GÜZELYAZICI
Polis Başmüfettişi
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür V.
1.Sınıf Emniyet Müdürü